Sisällön tarjoaa Blogger.
torstai 21. maaliskuuta 2013

Gigantti - se nyt on vaan tyhmää olla vaikea!


Oli talvi ja myrskyinen yö. Ei nyt oikeasti, mutta kauheen hieno aloitus aina synkistellä Suomen talvea. Ostettiin siis talo ja talossa oleva jääkaappi ei oikeen pitänyt tehoja. Maksimivoimalla pakastinosuus piti jäätelön nippa nappa kiinteenä - alle 1min kun oli lautasella niin oli jo epämielyttävää löllöä. Eikä nyt niin kauheasti himota pitää jääkaappia jatkuvasti täysillä - sähkölämmitteinenkin kun tuo talo on. Noh, plärättiin liikkeitä läpitte interwebsissä ja Gigantissa oli valikoimaa parhaiten. Liikkeessä vielä varmistuttiin, että juurikin uusi malli Samsungista teräksisellä viimeistelyllä (tai rosteri, miten sen ny ottaa) on se meidän juttu. Kaupat pakettiin ja kotio odottamaan. 

Saapui keskiviikko ja jääkaappi.

Vanha lähti näppärästi irti naftista tilasta ja samalla paljastui kiva yllätys. Jääkaapin takana on ollut viemäriputki joka imasee tilaa syvyyssuunnasta jääkaapin paikasta. Aateltiin vielä positiivisesti, että kyllä tuo uusikin menee. Menihän se - tosin 10cm kaappia jäi ulos. Sitten muisteltiin, että vanhassa kompura oli vasemmalla puolella kun taas uudessa oikealla - jospa ostettaisiinkin toinen malli. 

Tuumasta toimeen käytiin Gigantissa - tehtiin vaihtolaput ja maksettiin kiltisti uuden kotiinkuljetuksesta ja uuden-vanhan poisviennistä. Ei kyllä hymyilyttänyt välisumma, mutta pakko oli tehdä. Matkalla kotio ruvettiin jo empimään, että eihän se voi sinne mennä sen enepää, koska putki tulee kaapista läpitte.  Siis suoraan reunasta ulos eikä tee mitään kiemuroita. Ajatuksenjuoksu oli siis ollut vähän nopeaa ja kotiin päästyämme tajusimme tilanteen. Ei auta kaapinvaihto - alle 50cm kaappeja ei tehdä (tarpeeksi korkeana) eli pitää tehdä jääkaapille alusta jolla se nostetaan putken yli. 

Tyydyttyämme kohtaloon rupesimme ottamaan kaapista irti tarrat ja suojat. Meni muuten ihan hyvin, mutta …. Alakaapin ovessa keskellä ovea selkeä pistojälki ja siitä aiheutunut lommo. Tutkin välittömästi lähiympäristön ettei se olisi itseaiheutettu - ei voinut olla mitenkään (pojat toi sisälle jossa se purettiin ja itse hinutettiin se 20cm matka kaapille). Seuraavaksi bongattiin, että toisen mainostarrasen kiinnitys on ollut kaksipuoleisella teipillä joka on ollut vähän vankempaa tekoa -> jäi kaappiin teipin liimat. Liimaa koitettiin varovasti irrottaa rätillä yms. mutta samalla tuli rosteripinnalle ihan jäätävät jäljet ja liima vaurioitti oven pinnoitetta. Great! Tämähän menee niinku elokuvissa - niissä komediaversioissa meinaan.

Seuraavana aamuna soitettiin Giganttiin ja peruttiin vaihtotilaus sekä ilmoitettiin viat. Aspan täti oli kovin ystävällinen: perui tilauksen ja pyysi näyttämään kuvat sekä irroitetun mainoksen kaupan sedälle joka hoitaa sitten korjauksen. Näytetiin ja homma meni kuin valettu - paitsi, että aspa oli unohtanut peruuttaa tilauksen eikä aspan lupaamaa "lisätietoa" ollut kirjoitettu tilaukselle. Noh, saatiin kuitenkin itse liikkeessä kaikki korjattua ja sumplittua ja selvitettyä. Lopputuloksena  kaapin ovet vaihdetaan seuraavan viikon aikana, saatiin välisumma takaisin ja kaappi pönöttää toistaiseksi 10cm ulkona. Eli meikäläisen silmistä ihan hyvä tilanne.

Haluan kiittää Gigantin liikkeessä olleiden myyjien joustavuutta, ymmärtäväisyyttä ja ennen kaikkea hyvää asiakaspalvelua koko projektin aikana. Ei tullut hetkeksikään fiilistä, että "vittu mitä paskaa". Hieman kyllä rupesi epäilyttämään, että kuinkakohan käy asian monimutkistuttua jatkuvasti. Myyjiltä ei kuitenkaan hetkeäkään tullut epäluottavaa lausetta tai katsetta - ymmärrettiin täysin asian tilanne. 

Ainut asia mistä kannattaisi kodinkoneiden myyjien muistaa mainita on, että pyytää asiakasta mittaamaa myös syvyyden. Joka paikassa toitotetaan leveydestä, mutta kovin useassa vanhemmassa talossa myös syvyys ratkaisee. Samalla tuon syvyyden voisi ilmoittaa tuotteen tiedoissa - sitä kun ei ole netissä tai tuotteen läpyskässä liikkeessä.